INFORMAȚII UTILE

1. In cadrul cabinetului de radiologie Dentalik Image nu este necesara efectuarea prealabila a unei programari.

2. Desi doza de radiatii este foarte mica si este focalizata doar pe zona supusa analizei, iar pacientele sunt protejate cu echipamentul de protectie (sort, guler din plumb), sfatuim pacientele insarcinate si cele care alapteaza sa evite expunerea la radiatii. 

3. Deoarece dantura copiilor este in continua dezvoltare, este foarte important ca, la indrumarea medicului stomatolog, sa se efectueze examinari periodice; aparatele de ultima generatie de care dispunem, fiind cu doza minima de radiatii, nu prezinta pericol, chiar daca expunerile se fac de mai multe ori pe an.

4. Inaintea unei expuneri radiologice nu trebuie sa va pregatiti in mod special. In cazul radiografiilor extraorale si computer tomograf trebuie inlaturate inaintea expunerii bijuteriile/obiecte metalice (ochelari, cercei, lantisor, piercing etc.) din zona gatului, iar uneori, la aprecierea personalului care realizeaza expunerea, trebuie inlaturata si proteza dentara mobila.

5. Expunerea in sine dureaza aproximativ 11-20 de secunde, dar, de cele mai multe ori, pregatirea si pozitionarea fac ca intreg procesul sa ajunga la aproximativ 5 minute.

6. Radigrafia se elibereaza imediat pacientului pe suport film imprimat sau exista posibilitatea transmiterii catre pacient doar pe email. Radiografiile se trimit gratuit, in cel mai scurt timp posibil, pe emailul medicului care a solicitat examinarea. Tomografia se preda imediat clientului pe un CD care va contine imaginile captate si un soft de vizualizare livrat gratuit medicilor dentisti. La solicitarea medicului, pentru o mai rapida analiza a imaginilor, tomografiile se pot transmite acestuia si prin email.

7. Toate imaginile sunt arhivate electronic, astfel incat dumneavoastra le puteti solicita ulterior atat pe mail cat si imprimate pe film.