RADIOGRAFII INTRAORALE

RADIOGRAFIA RETROALVEOLARA DIGITALA

Radiografia retroalveolara este recomandata in tratamentele endodontice, parodontale, chirurgicale, pentru vizualizarea radacinii sau a coroanei dintelui. Aceasta ofera medicului posibilitatea observarii cariilor, chisturilor, abceselor, eventualelor afectiuni ale radacinii dintelui (in cazul in care se efectueaza tratamente de canal sau extractii), dar si a problemelor osului in care este prinsa radacina.

RADIOGRAFIA DIGITALA BITE-WING

Radiografia digitala bite-wing evidentiaza atat coroanele dentare superioare cat si cele inferioare ale unui grup restrains de dinti, pe acelasi film. Este foarte eficienta in depistarea precoce a cariilor dentare la nivelul punctelor de contact ale coroanei, pentru evidentierea integrarii optime a coroanelor dentare, dar si in detectarea unor probleme legate de densitatea osoasa (in afectiunile parodontale).

STATUS RADIOLOGIC BIMAXILAR

Status radiologic bimaxilar este o metodă de investigaţie radiologică prin care sunt prezentate imagini detaliate pe grupe de dinţi în incidenţe retroalveolare şi bite-wing, astfel incat sa cuprinda totalitatea dintilor prezenti la nivelul ambelor arcade dentare.